Scheldemonden

Nieuwe voorzitter Nederlandse Loodsencorporatie

Loodswezen NL - 01 mei 2023

Nieuwe voorzitter Nederlandse Loodsencorporatie Willem Bentinck

Donderdag 20 april jl. is Willem Bentinck door de ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie* benoemd tot voorzitter van de landelijke beroepsorganisatie van alle registerloodsen. Hij volgt daarmee Joost Mulder op die de functie de afgelopen 7 jaar heeft vervuld. Willem is registerloods in de regio Amsterdam-IJmond en was eerder – onder andere – directeur van Nederlands Loodswezen B.V. 

De overdracht heeft vanmorgen, maandag 1 mei, plaatsgevonden aan de Berghaven (Hoek van Holland) door middel van het overhandigen van de voorzittershamer. Joost gaat met ingang van vandaag weer voltijds aan de slag als registerloods in de regio Rotterdam-Rijnmond. 

* Alle Nederlandse registerloodsen zijn lid van de Nederlandse Loodsencorporatie (NLc) en zijn ingeschreven in het loodsenregister. De NLc bestaat uit drie organen: de voorzitter, de algemene raad en de ledenvergadering.