Scheldemonden

Onze loodsen kennen elke bocht in de Westerschelde.

Scheldemonden

Met zijn vele bochten en kronkels is de Westerschelde een van de moeilijkst te bevaren rivieren ter wereld. Hij verbindt de havens van Antwerpen, Vlissingen, Gent en Terneuzen met de Noordzee. De registerloodsen in de regio Scheldemonden zorgen ervoor dat de tienduizenden schepen die jaarlijks deze plaatsen aandoen, veilig en vlot de havens in en uit worden geloodst. Dat doen we onder alle weersomstandigheden, 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Video

Loodsreis Sweet Lady III

Time-lapse video van de Sweet Lady III.

Nieuws

tarieven Scheldemonden EN

Loodsgeldtarieven 2023 - regio Scheldemonden

Scheldemonden - 30 dec 2022
De loodsgeldtarieven voor 2023 zijn gepubliceerd. meer

nzhs

'De schepen worden groter, de zee steeds kleiner'

Scheldemonden - 19 mei 2022
Het gevoel van vrijheid op zee is verdwenen. De manoeuvreerruimte van schepen is beperkt door een ‘muur’ aan windturbines, met hogere kans op ongelukken. NRC voer mee op de loodskotters Polaris en Procyon. „De Noordzee wordt een industrieterrein, heel vervreemdend.” meer

Highlights

Evenementen

vacatures

Geïnteresseerd in werken bij het Loodswezen? Zie www.werkenbijhetloodswezen.nl

 

ISPO-gecertificeerd

ISPO (International Standard for Pilot Organisations) is een geïntegreerd Veiligheid Management Systeem voor registerloodsen en de bijbehorende organisatie. In dit systeem zijn procedures duidelijk gedefinieerd en gecontroleerd. Loodswezen regio Scheldemonden is sinds 2014 gecertificeerd.

Meer informatie over ISPO is te vinden op: www.ispo-standard.com

ISPO-certified-2014-logo-cover